A VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft. 1991. július 15-én alakult az egykori Veszprém Megyei Épí-tőipari Vállalat és néhány vállalkozni kész dolgozója alapításában.
A Veszprém Megyei Építőipari Vállalat felszámolását követően annak üzletrészét a Kft. természetes tagjai megvásárolták, így a cég teljes egészében magánszemélyek tulajdonába került.
Azóta a tulajdonrész a műszaki, gazdasági vezetés kezében van.

A társaság vezetése több évtizedes kivitelezői tapasztalattal rendelkezik. Az alakulás óta eltelt időszakban a vállalkozást évente 40-50 %-os kapacitásbővülés jellemzi. Az elmúlt időszakban 5 milliárd forintot meghaladó éves árbevételt értünk el. Ez a dinamikus bővülés a Kft. telephelyeire is jellemző. Ma a cég összes iroda, üzlet, raktár és műhelyépülete Veszprémben a Pillér, illetve Állvány utcában található.
A Kft. tulajdonát képezi az 1997-ben megvásárolt - 20 főt alkalmazó- asztalos üzem, Veszprémben, a Palló utcában.

A társaság szinte minden építőipari szakmában saját szakember gárdával rendelkezik. A cég dolgozóinak teljes létszáma átlagosan 130 fő. Az ő szakmai tudásuk, tapasztalatuk a nagyobb volumenű munkák esetén alvállalkozókkal kerül kiegészítésre.

A vállalkozás tevékenysége az építőipari kivitelezés teljes vertikumát felöleli. Ennek megfelelően magas-építő, szakipari, épületgépészeti, villanyszerelési, asztalosipari tevékenységet folytatunk. A vállalkozás tevékenységét szükség szerinti - kivitelezéshez kapcsolódó - tervezés, valamint az építőipari anyagok forgalmazása teszi teljessé.

Több általunk kivitelezett beruházás üzemeltetését is végezzük. Ilyen a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Veszprém Aréna.

A Pillér utcai üzletünkben a „pincétől a padlásig” az épületek megvalósításához szükséges építő- és szere-lőipari anyagokat kínálunk a vállalkozások és lakossági fogyasztók részére.

A Kft.-nek négy kapcsolt vállalkozása van.

  • A FŐ-GÉM Kft., mely a kisebb volumenű kivitelezéseinket végzi, valamint a lakossági szféra kiszolgálá-sára jött létre.
  • Az SI 55 Kft., vendéglátással, szálloda üzemeltetésével foglalkozik.
  • Gép-Flotta Kft. tevékenységi körébe tartozik a gépjármű és építőipari gép kölcsönzése. Feladata az építő-ipari kivitelezési munkák minden fázisára kiterjedően géppel, eszközökkel történő ellátása elsősorban a VEMÉVSZER Kft.-nek.
  • Új-Pajtakert Kft. fő tevékenységi köre az ingatlanfejlesztés. A veszprémi Vár alatt található ingatlanjaival szorosan kapcsolódik a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett „Kolostorok és kertek a Veszprémi Vár tövében” kiemelt projekthez. A projekt célja az ingatlanon található műemléki védelem alatt álló püspöki pihenő és Kopácsy/Friedler-malom felújítása, illetve kereskedelmi, turisztikai célú hasznosítása, valamint közösségi pihenőkert és közpark kialakítása a Séd-parton.

Egyéb részesedési viszonyban lévő társaságunk a Veming Ingatlanforgalmazó Kft., saját ingatlanjaink üzemeltetésével, ingatlanfejlesztéssel illetve értékesítéssel foglalkozik.

Cégünk a fokozott versenyképesség megtartása érdekében a már korábban megszerzett, és fenntartott ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőség- illetve az ISO 1400:2004 környezetközpontú irányítási rendszer tanúsítványai mellé 2012-ben megszerezte az MSZ 18001:2007 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszerének tanúsítványát, hisz eddigi megrendelőink és új partnereink elvárásainak ezek birtokában tudunk megfelelni.
A minőség és környezetközpontú, valamint a munkahelyi egészségvédelem és biztonság, hármas rendszerrel cégünknél Integrált Irányítási Rendszer került bevezetésre, mely cégünk politikáját is meghatároz-za. Jelentős hangsúlyt fektetve a minőségre, környezetvédelemre, valamint a munkahelyi egészség-, és balesetvédelemre.
Az Integrált Irányítási Rendszer bevezetését követően, még szabályozottabb formában hasznosítjuk a felhalmozott tapasztalatokat.
Működéspolitikánkkal a partnereink, valamint más külső személyek felé demonstráljuk a nemzetközi vonatkozó szabványoknak való megfelelést. Ennek következtében javult a cég megítélése a megrendelők, a hatóságok, a nyilvánosság és a munkatársak részéről.

Társaságunk több mint 50 cégből álló minősített alvállalkozói kört épített ki, melynek kiválasztásakor több fontos szempont párhuzamos figyelembevételével döntünk. Meggyőződésünk, hogy a jövőbeni sikeres együttműködés és fejlődés záloga a minőség.
A megrendelőink tekintetében az üzleti stratégia alapján a kapcsolatok erősítése fontos szerepet játszik, nem kizárva annak bővítését.

Összességében elmondható, hogy a régióban, ezen belül a Veszprém megyei és a balatoni térségben meg-határozó kivitelező társaságként működünk, annak potenciális résztvevőjévé váltunk.
Társaságunk piaci megítélése jó, anyagi helyzete stabil, megrendeléseink folyamatosak, ez elsősorban széles tevékenységi körünknek, a minőségi munkavégzésnek köszönhető.
Elmondhatjuk, hogy évről évre dinamikusan növekszik mind az árbevételünk, mind a mérleg szerinti eredményünk.
Megrendelőik száma és köre évek óta folyamatosan bővül.
Már meglévő megrendelőink közé egyaránt tartoznak jelentős gazdasági és társadalmi szervezetek régió- illetve megyénk önkormányzatai, országos jelentőségű állami szervek, egyházi intézmények.
Eddigi munkánk elismerését jelenti az is, hogy generál-kivitelezésünkben valósult meg Veszprémben az ország egyik legnagyobb multifunkcionális csarnoka a Veszprém Aréna.

Az általunk készített létesítmények látványa, és referencialistánk alapján várjuk reménybeli megrendelőink érdeklődését.